Aandachtspunten bij een nieuwe stapelaar kopen

Heb jij een bedrijf welke actief is in de logistieke sector? In dat geval zal al snel duidelijk worden dat een stapelaar kopen voor jou een zeer interessante keuze kan zijn. Voor een dergelijke stapelaar geldt dat ze zich in de praktijk presenteert als een multifunctioneel heftoestel welke medewerkers de mogelijkheid biedt om het intern transport niet alleen eenvoudiger, maar bovendien ook sneller en veiliger te maken. Er zijn op de markt tal van verschillende soorten stapelaars terug te vinden waardoor het altijd van cruciaal belang is om de verschillende exemplaren even tegenover elkaar af te wegen. De informatie op deze pagina kan je in ieder geval helpen om uiteindelijk één van de beste stapelaars te kopen die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Hoe werkt zo’n stapelaar precies?

Bij een stapelaar kopen zal je kunnen vaststellen dat deze eigenlijk de kenmerken combineert van een vorkheftruck enerzijds en een palletwagen anderzijds. Voor dit hulpmiddel geldt in de praktijk dat ze transport- evenals magazijnmedewerkers de mogelijkheid biedt om zwaardere pallets te kunnen tillen evenals te verplaatsen. Onder meer wordt dit hulpmiddel gebruikt voor het inladen van vrachtwagens, maar kan ze ook ingezet worden bij magazijnwerk. 

Bovenstaande is natuurlijk allemaal interessant om te weten, maar hoe werkt zo’n stapelaar dan exact? Zowel voor een handstapelaar als voor een exemplaar die elektrisch wordt bediend geldt dat ze beiden zijn voorzien van vorken, een zogenaamde dissel evenals een ketting en een bepaald hefelement. Voor de vorken geldt dat ze exact onder de last worden geplaatst. Het zijn de mast, de ketting en de hefboom die ervoor zorgen dat de last kan worden opgetild en vervolgens kan worden verplaatst. Het karakter waar een stapelaar over beschikt zorgt ervoor dat ze in ieder geval als een belangrijke meerwaarde kan worden bestempeld binnen een bedrijf voor de medewerkers. 

Welk type stapelaar kopen is interessant?

Sta je op het punt om over te gaan tot een stapelaar kopen? Dan zal er vastgesteld kunnen worden dat er daarvoor een keuze dient te worden gemaakt tussen verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een handstapelaar of een manuele stapelaar, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een semi- of een volledig elektrisch exemplaar. Voor deze verschillende soorten stapelaars geldt dat ze allen op een andere manier werken. Ze even tegenover elkaar afwegen is dan ook met absolute zekerheid een stevige aanrader. 

 

Be Green Techniek | De specialist in elektrisch

 

Een stapelaar kopen vertegenwoordigt zeker een meerwaarde!

Ontzettend veel bedrijven kiezen voor een stapelaar kopen en dat is absoluut geen overbodige luxe. Voor heel wat ondernemingen geldt in de praktijk dat ze graag alles in het werk stellen om hun medewerkers zoveel mogelijk te ontlasten. De beschikking hebben over een stapelaar kan daar absoluut voor zorgen. Bovendien is het zo dat voor stapelaars eveneens geldt dat ze er bekend om staan over een vrij beperkt formaat te beschikken. Dit zorgt ervoor dat ze behoorlijk wendbaar zijn. Het spreekt voor zich dat ook dit een interessante eigenschap is die er in de praktijk voor zorgt dat ze ontzettend veelzijdig inzetbaar is binnen een bedrijf. Een stapelaar is het kopen dus zeker waard.