Alles wat je moet weten over nearshore development

Heb je het over nearshore development dan heb je het over werkzaamheden uitbesteden. Deze werkzaamheden besteed je als bedrijf uit aan een bedrijf wat niet gelegen is in eigen land. Het wordt namelijk uitbesteedt aan een land dat relatief dichtbij gelegen is. Wat is nearshore precies en welke voor- en nadelen haal je eruit?

Wat maakt nearshore development interessant?

Voor veel bedrijven is offshore net een drempel te ver. Daarom kiezen veel bedrijven ook voor nearshore development. Dat zijn dus werkzaamheden uitbesteden aan nabij gelegen landen, terwijl offshore je werkzaamheden weg van de kust laat plaatsvinden. Nearshore verplaats je je werkzaamheden naar bijvoorbeeld Oost-Europa. Je profiteert van de lage productiekosten en heb weinig last van tijds- en cultuurverschillen.

Je hebt met nearshore development de mogelijkheid tot schaalbare teamuitbreiding

Overweeg je nearshore development toe te passen in je bedrijf dan is een voordeel de schaalbare teamuitbreiding. Je kunt tijdelijke expertise aan je groep toevoegen. Het mooie is dat programmeurs gewend zijn om op projectbasis te werken. Dat maakt dat je voor een project snel en effectief mensen kunt toevoegen en later weer kunt afschalen.

Met nearshore heb je beschikbaarheid van meer talenten

Is er krapte op de arbeidsmarkt dan biedt nearshore development uitkomst. Je kunt uit meer talenten putten in een land waar deze krapte niet bestaat. Deze talenten uit een ander land zijn gewend om op projectbasis en op afstand te werken. Daarom zijn ze snel inzetbaar.

Er worden kosten bespaart met nearshore 

In veel gevallen is nearshore development financieel een stuk aantrekkelijker dan dat je het in eigen land houdt. Dat komt omdat de talenten die je aantrekt onder de economische voorwaarden vallen van hun eigen land. Je kunt er dus in de meeste gevallen vanuit gaan dat je als bedrijf kunt profiteren van een laag uurtarief.

Je hebt beschikking tot een hoge mate van experts

Heb je het over programmeurs uit Oost-Europa dan heb je het over programmeurs die bekend staan om de hoge mate van expertise. Ze hebben meestal een uitstekend opleiding genoten en kunnen omgaan met ingewikkelde opdrachten. Hierdoor blijft de kwaliteit van je product gewaarborgd en betekent lage kosten niet automatisch een kwaliteitsverlies. 

Met nearshore kun je je focussen op de kernactiviteiten

Door werkzaamheden gedeeltelijk uit te besteden is het mogelijk om je eigen team aan

kernactiviteiten van het bedrijf te laten werken. Het is heel goed mogelijk om eenvoudige werkzaamheden bij het nearshore bedrijf neer te leggen, waardoor je eigen teams effici├źnter te werk kunnen gaan. Dat levert uiteindelijk betere output op waarmee alle partijen tevreden over kunnen zijn.

Waar je op moet letten bij nearshore development

Er zijn een aantal puntjes waar je op moet letten bij dit type uitbesteden. Zo zijn er cultuurverschillen. Het uitbesteden van je nearshore development werkzaamheden aan bijvoorbeeld Oost-Europeanen kan wat cultuurverschillen opleveren al valt dat in de praktijk wel mee. Daarnaast zit je met de communicatie. Omdat beide partijen niet in elkaars moedertaal spreken kan dat wel eens tot verwarring leiden. Tot slot is het niet mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten, omdat daar de afstand meestal iets te groot voor is.

Bouw een development team snel en betaalbaar via Shoreteams.com.