Een pompwagen kopen, wat moet je allemaal weten?

Binnen een onderneming is het zo dat er gebruik kan worden gemaakt van tal van verschillende hulpmiddelen. Voor deze hulpmiddelen geldt dat ze als belangrijkste taak hebben om het werk van de personeelsleden zoveel mogelijk te verlichten. Ook een pompwagen kopen kan daarbij helpen. Door het kopen van een dergelijk hulpmiddel kan er namelijk voor worden gezorgd dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Ben je benieuwd naar wat deze voordelen nu precies zijn en wil je meer te weten komen over bijvoorbeeld de kostprijs van een pompwagen? Dan zal de informatie op deze pagina je daar met zekerheid heel wat meer over kunnen vertellen. 

Wat is een pompwagen eigenlijk precies?

Vooraleer we je meer gaan vertellen over een pompwagen kopen is het natuurlijk interessant om even stil te blijven staan bij wat zo’n hulpmiddel nu eigenlijk precies is. In eerste instantie is het zo dat er in de praktijk ook vaak met andere benamingen naar wordt verwezen. Denk hierbij concreet aan: 

  • Een palletwagen; 
  • Een transpallet; 

Voor al deze verschillende namen geldt dus dat ze gebruikt worden voor hetzelfde type hulpmiddel. Kenmerkend voor pompwagens is onder meer dat ze zich kenmerken door een vrij beperkte hefhoogte variërend van tussen de 15 en 20 centimeter. In bedrijven en magazijnen wordt er zeer vaak voor gekozen om gebruik te gaan maken van een pompwagen als aanvulling op de heftrucks waar gebruik van wordt gemaakt. Bovendien is het zo dat ze eveneens veelvuldig toegepast worden in distributiecentra en kunnen ze eveneens meegenomen worden aan boord van een bestelwagen. 

Welk type pompwagen kopen is het interessantst? 

Een pompwagen kopen doe je dus in de praktijk niet als vervanging, maar wel als aanvulling op een heftruck. In het bijzonder de beperkte hefhoogte waar je rekening mee moet houden is hiervoor verantwoordelijk. Bij het bestellen van één van de verschillende pompwagens op de markt dien je er verder rekening mee te houden dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen meerdere opties. Het gaat hierbij dan meer concreet om degene die je hieronder aantreft:

  • Handpompwagens;
  • Elektrische pompwagens;
  • Elektrische pompwagens zonder meerijdplateau;
  • Een meeneemstapelaar of meeneempompwagen;

Vooraleer definitief over te gaan tot een bepaalde pompwagen kopen zal je in de praktijk vast kunnen stellen dat het de moeite waard loont om even de verschillende soorten exemplaren waarvan sprake is tegenover elkaar af te wegen. Zo maak je met zekerheid de beste keuze. 

Met welke prijs dien je rekening te houden?

Tevens een belangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan bij een pompwagen kopen heeft uiteraard te maken met de kostprijs waar rekening mee dient te worden gehouden. Heel wat bedrijven vrezen dat de aankoopprijs van een dergelijke pompwagen namelijk als vrij aanzienlijk moet worden bestempeld. In de praktijk valt dat echter ontzettend goed mee. Bovendien is het zo dat je altijd een vergelijking uit kan voeren tussen verschillende aanbieders. Het spreekt wel voor zich dat de prijs altijd sterk afhankelijk is van het type pompwagen waarvoor je gaat kiezen. Op voorhand even specifiek het budget bepalen dat je voor deze aankoop voor handen hebt is altijd interessant.