Incasso bureau: het station om je facturen alsnog betaald te krijgen

Als ondernemer ben je uiteindelijk afhankelijk van facturen die betaald worden. Zo houd je liquiditeit in je onderneming en stremt je cashflow niet. Als er nota’s niet tijdig betaald worden, gebruik je eerst de stappen die iedereen neemt: herinneringen versturen. Als dat niet werkt, volgt een aanmaning. Maar dan? De hulp van het gerecht inroepen of is er nog een tussenstap mogelijk? Bijvoorbeeld een incasso bureau inschakelen?

Het incasso bureau: de helpende hand

Je wilt wel in je recht staan als je betaling uitblijft. Maar een gerechtelijke actie lijkt voor jou net zo zwaar als voor degene die je facturen niet langer betaalt. Is er een oplossing die juridische dwang vooralsnog vermijdt? Jawel, zo’n oplossing kan een incassobureau geven. Een dienstverlening met alle knowhow over slecht of niet betalende klanten. Zo’n bureau heeft niet de dwangmiddelen van het gerecht maar wel de expertise om alsnog je geld bij wanbetalers vandaan te halen.

Sterk overtuigend

Een incasso bureau neemt je zorgen weg. Jij hebt genoeg gedaan om je debiteur ervan te overtuigen dat de betaaltermijn allang is verstreken. Meer heen-en-weer berichtjes gaan de betaling niet versnellen en zorgt er alleen maar voor dat je frustratie en stress toeneemt. Je hebt met product of dienst geleverd en de baten komen niet naar je toe. Je klant weigert kennelijk te betalen. Kies dan voor een professioneel incasso bureau. Die kan je ontzorgen waar het om dubieuze debiteuren gaat. Zo’n bureau heeft ervaring met moeilijk betalende klanten. En weet ze er vaak snel van te overtuigen dat betalen alsnog beter is dan bijkomende kosten erbij nemen en uiteindelijk een veel hoger bedrag kwijt zijn. 

Je incasso bureau doet goed werk voor je

Waar je zelf met wanhoop en frustratie trachtte je geld te bemachtigen, doet een bureau hetzelfde werk maar dan zonder emotie. Klinisch en vlijmscherp overtuigt het bureau je wanbetaler dat zijn financiële toekomst meer wordt aangetast, naarmate hij langer niet betaalt. Juridisch geschoolde medewerkers en ervaren deurwaarders werken samen om je wanbetaler over de streep te trekken. Met het doemscenario van torenhoge extra kosten is het negen op de tien keer raak. De wanbetaler gaat uiteindelijk overstag en trekt zijn beurs.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Simpel. Waar jij een klantrelatie hebt met de almaar niet betalende debiteur, staat een incasso bureau als Incassonet daar heel anders in. Smoesjes of loze afspraken kunnen voor jou werken, maar echt niet voor zo’n bureau. Die gaat niet in onderhandeling met de wanbetaler maar trekt zijn eigen plan: er dient betaald. Zo’n bureau is een echte professional op het terrein van geld eisen. Objectiviteit is hier de sleutel. Waar jij je wellicht laat ringeloren door allerlei vage afspraken en zo voor eeuwig op je geld blijft wachten, daar treedt het bureau rigoureus op. Het is dan ook voor je eigen gemoed en rust beter om verder een professional te laten regelen dat je je geld krijgt. En wat betreft de kosten: de meeste bureaus werken op no-cure-no-pay. Slagen ze er onverhoopt niet in om je facturen alsnog te verzilveren, dan betaal je niets. Lukt hen dat wel (veel waarschijnlijker), dan betaal je ook niks. Want de kosten van zo’n bureau dienen dan gedragen te worden door je debiteur.