Noodverlichting

Noodverlichting is in ieder hotel belangrijk. Het zorgt voor een veilige situatie in geval van calamiteiten en daarnaast is het ook (wettelijk) verplicht.

Noodverlichting: veilig en verplicht
Noodverlichting is bedoeld om de veiligheid van uw gasten te garanderen. Ook bekend als evacuatieverlichting, zorgt ervoor dat al uw gasten het hotel op een veilige wijze kunnen verlaten.
Tevens heeft de installatie een belangrijke functie bij het voorkomen van paniek. De verlichting wordt automatisch ingeschakeld wanneer de basis verlichting uitvalt. Uitval van verlichting kan verschillende oorzaken hebben bijvoorbeeld: stroomstoring of kortsluiting.

Kwaliteit
Candra Technology levert niet alleen uitstekende brandbeveiliging, maar heeft ook een uitgebreide kennis van noodverlichting.
Zowel voor onderhoud als voor levering van nieuwe of vervangende armaturen biedt Candra Technology een passende oplossing.  Candra Technology heeft een uitgebreid assortiment noodverlichtingsarmaturen.

Besparen en milieuvriendelijk
Gemiddeld gebruikt een traditionele noodverlichtingsarmatuur met TL lamp 130 kilowatt per jaar.
Naast het stroomverbruik is er ook sprake van een verbod op TL verlichting. Het verbod op dit type verlichting is ook van belang voor de brandveiligheid. TL verlichting geeft veel restwarmte en kan ook brand veroorzaken. Als u bij vervanging kiest voor LED verlichting kan het een stroombesparing opleveren van meer dan 50%. Daarnaast verhoogt het de brandveiligheid want onze nieuwe LED armaturen geven geen restwarmte af. Candra Technology levert uitsluitend LED noodverlichting. Voor uw hotel betekend dit een financiële besparing, verlaging van brandrisico’s maar het draagt ook bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

Service
Op al onze LED noodverlichting bieden wij een service contract zodat de noodverlichting altijd blijft werken. Binnen dit service contract voeren wij de wettelijk verplichte jaarlijkse controle en onderhoud uit aan uw installatie. Onze jaarlijkse controle en onderhoud bestaat uit de volgende stappen:

 • Inspectie van de functionaliteit

  Hierbij wordt aandacht besteed aan de volgende punten:

  • Beschadigingen
  • vervuiling
  • Controle zichtbaarheid pictogram.
 • Testen van functionaliteit

  Hierbij wordt gecontroleerd of het armatuur technisch nog goed functioneert en in werking treedt bij spanningsuitval.

 • Testen van de accu

  Er vindt een controle plaats of het armatuur nog een brandtijd behaalt van 1 uur.

Candra Technology levert van ieder armatuur een volledig rapportage aan met hierop de functionaliteit en de aandachtspunten. In overleg met u worden de aandachtspunten gelijk opgelost.

Wat kost noodverlichting?

Wanneer u investeert in noodverlichting is een van de belangrijkste vragen wat zijn de kosten. Het is altijd lastig om van te voren een inschatting te geven wat de totale kosten zijn. Dit is namelijk geheel afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Candra Technology biedt diverse financieringsmogelijkheden waaronder lease. Indien u kiest voor lease dan betaald u een vast maandbedrag waarmee u uw totale investering spreid over een langere periode.

Candra Technology: Waar gastvrijheid & techniek samenkomen

Contact

Heeft u vragen over noodverlichting neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Niet gevonden wat u zoekt?