Mistgenerator

Met gebruik van een mistgenerator kunt u specifieke ruimtes extra beveiligen door middel van de ruimte met mist te vullen.

Als horecagelegenheid is een mistgenerator het enige toegelaten “wapen” ter verdediging van have en goed. Immers geweldpleging is exclusief voorbehouden voor politie en militairen. Het verspreiden van mist in uw hotel valt niet onder geweldpleging. Steeds meer hotels worden uitgerust met een alarminstallatie. Het doel van deze installatie is het detecteren en door melden van een eventuele inbraak.

Alarmmelding

Deze melding gebeurt conventioneel via een alarmsirene, knipperlicht en/of automatische telefoonmelding naar een meldkamer/mobiele telefoon. In de praktijk blijken deze meldingen prima te voldoen, maar de daarop volgende menselijke interventie volgt dikwijls pas na een tiental minuten. Inbrekers weten dit en maken van deze tijdspanne gebruik om in enkele minuten de hotelkluis open te breken en tijdig weg te komen.

Werking

Een mistgenerator biedt een unieke en actieve oplossing voor dit probleem. Dit toestel is immers in staat om in enkele luttele seconden een specifieke ruimte te vullen met een ondoorzichtige mist.

De mist voorkomt dat personen deze ruimte betreden tot gedurende ruim tien minuten na het afgaan van het alarm. de inbreker ziet geen hand voor ogen in deze ruimte. Deze mist is kleurloos en laat na het optrekken geen sporen na. De uitgestoten mist en de eventuele binnensirene zorgen dat de ogen en oren van de ongewenste bezoeker(s) nog nauwelijks functioneren. Het toestel wordt geplaatst in de ruimte(s) die de meest waardevolle zaken bevatten; Zodoende wordt op een effectieve wijze de schade beperkt tot een strikt minimum.

De belangrijkste criteria voor een efficiënte bescherming door middel van een mistgenerator:

  • Betrouwbaarheid

    Ook als het toestel jaren stilstaat moet het bij een aangelegd alarmsignaal altijd en onmiddellijk werken.

  • Capaciteit

    De mistgenerator moet binnen de 10 seconden de betreffende ruimte volledig vullen met mist.

  • Dichtheid van de mist

    De dichtheid (opaciteit) van de mist mag geen zicht toelaten van meer dan 35 cm. Immers bij een grotere zichtbaarheid kan de indringer zijn volgende stap zien. Je vertraagd hem dan wel, maar houdt hem niet buiten.

Wat kost een mistgenerator?

Wanneer u investeert in een mistgenerator is een van de belangrijkste vragen wat zijn de kosten. Het is altijd lastig om van te voren een inschatting te geven wat de totale kosten zijn. Dit is namelijk geheel afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Candra Technology biedt diverse financieringsmogelijkheden waaronder lease. Indien u kiest voor lease dan betaald u een vast maandbedrag waarmee u uw totale investering spreid over een langere periode.

Koppelingen

De mistgenerator kan indien gewenst ook gekoppeld worden aan ons hotelbeheersysteem. 

Vrijblijvend advies

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden die Candra Technology biedt op het gebied van mistgeneratoren? Maak dan eens een afspraak met één van onze adviseurs. Wij adviseren u graag.

Candra Technology: Waar gastvrijheid & techniek samenkomen

Contact

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een mistgenerator neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Niet gevonden wat u zoekt?