Wat zijn de beste sport oortjes?

Als je tijdens het sporten muziek luistert dan lijkt het net of het sporten makkelijker gaat. Met de juiste muziek van je favoriete artiest stijg je boven jezelf uit en maak je het onmogelijke mogelijk. Heerlijk om je helemaal uit te leven op de apparaten, je spinningfiets of een boksbal. De beste sport oortjes zijn oortjes die goed blijven zitten, perfect geluid hebben, eenvoudig te bedienen zijn en je helpen om alles uit je training te halen. Welke functionaliteiten die oortjes moeten hebben leggen we je hier uit. Zodat jij vanaf nu nog meer kunt genieten van je training.

Draadloze oortjes

Sommige mensen zweren bij oortjes met een stoer omdat het altijd werkt, de verbinding stabiel is en deze exemplaren niet aan de oplader hoeven. Hoewel daar zeker wat voor te zeggen is, zijn sport oortjes met snoer geen aanrader. Tijdens het sporten wil je optimale bewegingsvrijheid en dan zijn draadloze oortjes echt het handigst. Met draadloze buds raak je nooit meer verstrikt in het snoer en kun je gewoon alle bewegingen moeiteloos maken zonder dat de oortjes uit je oor schieten of jij blijft hangen in het snoer. 

Sport oortjes die vochtbestendig zijn

Je hebt geen volledig waterbestendige of waterproof oortjes nodig om te sporten. Wel oortjes die tegen zweet en een beetje regen kunnen. Wat je dan nodig hebt zijn sport oortjes met het IP 64 certificaat. Dit certificaat geeft aan dat je gegarandeerd exemplaren hebt die plensdicht en stofdicht zijn. Nou is stofdicht niet zo belangrijk tijdens het sporten, plensdicht wil je ze wel hebben. De score 4 geeft de waterbestendigheid aan van je product. De hoogste score is een 9. Dat heb je tijdens het sporten niet nodig, met een 4 kun je zonder zorgen sporten.

Oortjes met perfecte pasvorm

Sport oortjes moeten goed zitten als je sport. Je moet ze nauwelijks voelen en ze mogen ook niet gaan irriteren of pijn doen terwijl jij aan het bewegen bent. Het stevigst zitten in-ear buds. Die zitten niet alleen in je oorschelp, maar gaan ook een stukje je gehoorgang in. Dat zorgt ervoor dat de oortjes goed blijven zitten, ook als je springt, rent, fietst of op de loopband staat. Heb je oren met een lastige pasvorm, kijk dan voor varianten met een oor tipje van speciaal foam. Dat is een ideale oplossing om er alsnog voor te zorgen dat de oortjes blijven zitten.

Sport oortjes met ambient mode

Als je in een groep sport of onder begeleiding van een sportinstructeur dan wil je geluiden van de buitenwereld gewoon blijven horen, zodat je de opdrachten van je leraar kunt opvolgen of met je teamleden kunt communiceren. Sport oortjes met ambient mode zijn dan erg handig. Daarmee kun je genieten van je eigen muziek en toch horen wat er op de achtergrond gezegd wordt. Zit je lekker in je eentje in een trainingsruimte of op een spinningfiets en wil je helemaal opgaan in je work out? Ook dat kan. Met active noise cancelling oortjes hoor jij niks van wat er buiten je gebeurt.